Ελ. Βενιζέλου 63-71 Νέα Ιωνία, 14231 Αθήνα +30 210 2750535  +30 210 2750356   info@innova.gr

Cooltech Κρυο-Λιπογλυπτική

Η μέθοδος CoolTech® -Λιπογλυπτική της Cocoon Medical στοχεύει στη μείωση του τοπικού περιττού υποδόριου λίπους με τη βοήθεια του ελεγχόμενου ψύχους και αποτελεί την ιδανική εφαρμογή για τα «δύσκολα» σημεία του σώματος με συσσωρευμένο λίπος που δεν ανταποκρίνεται στις δίαιτες και τη γυμναστική, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η εφαρμογή της CoolTech®-Λιπογλυπτικής είναι μία απλή, ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία η οποία εγγυάται άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, η CoolTech®–Λιπογλυπτική εκμεταλλεύεται την ευαισθησία των λιποκυττάρων στο κρύο σε σχέση με άλλα κύτταρα του σώματος. Με τη βοήθεια της εν λόγω μεθόδου, οι ομάδες των λιποκυττάρων της θεραπευόμενης περιοχής μειώνονται προοδευτικά όταν εκτίθενται σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία. Εν συνεχεία, τα νεκρά λιποκύτταρα αποβάλλονται μέσω φυσικής μεταβολικής διαδικασίας επιτυγχάνοντας τη φυσική απομάκρυνση μέρους των λιπαποθηκών από τα «επίμαχα» σημεία, ενώ δε βλάπτονται οι γύρω ιστοί (δέρμα, αγγεία, νεύρα, μύες, κτλ).

Before
After
Before
After
Before
After

Στην περιοχή εφαρμόζονται 1 ή 2 κεφαλές αναρρόφησης (ανάλογα την έκταση της περιοχής) οι οποίες ψύχουν το υποδόριο λίπος για περίπου μία ώρα. Στον θεραπευόμενο δημιουργείται μόνο μια ήπια τοπική αίσθηση κρύου που διαρκεί μόλις μερικά λεπτά, ενώ δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης αφότου ολοκληρωθεί η συνεδρία.

Το αποτέλεσμα επέρχεται προοδευτικά, ενώ αρχίζει να γίνεται ορατό μετά τις πρώτες 15 με 30 ημέρες από την πρώτη συνεδρία. Οι μελέτες δείχνουν πως ενώ το εν τω βάθει υποδόριο λίπος παραμένει ανέπαφο, το επιφανειακό λίπος μειώνεται προοδευτικά σε διάστημα περίπου 2 μηνών.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για την μέθοδο λιπογλυπτικής CoolTech® είναι όσοι:

Ελέγχουν τη δίαιτά τους (μειωμένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών – μεσογειακή διατροφή)

Δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος.

Έχουν τοπική εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία που αντιστέκεται στις δίαιτες και τη γυμναστική.

Η θεραπεία δεν ενδείκνυται για παχύσαρκους ή άτομα με γενικευμένο συμπαγές λίπος.

Η μέθοδος CoolTech® θεραπεύει τις παρακάτω περιοχές: